Приложенията и игрите за смартфони продължават да се развиват. Новите и интересни предложения са толкова много, че човек лесно може да пропусне някои полезни за него идеи. Селекцията на NextPIT ни предлага пет приложения и игри, които си струва да пробваме през следващите дни.

 

TasRix

Това приложение се описва като „умен придружител“ за смартфони. Всъщност, то помага на потребителя да организира и разпределя задачите си. Приложението използва принципа на Айзенхауър, на името на бившия амеркански президент. Той разделя задачите си на четири категории с различна степен на важност и спешност. Приложението е безплатно, като е налично само за Android.

 

 

Splittr

Още едно полезно приложение за ежедневието. То помага на потребителя да организира разходите си по-лесно. Има и функция за създаване на разходи за групи хора, например за споделяне на сметката в ресторант и др. Всеки член на групата може да инсталира приложението и да добавя разходи. Накрая приложението изчислява сметката за всеки. Приложението е безплатно, но с реклами. Налично е за Android и iOS.

 

 

Slime Simulator

Това странно приложение позволява на потребителя да си направи различни смески. Те са виртуални и се смята, че помагат за успокояване и намаляване на стреса. Принципът на приложението е сходен на популярните ASMR видео клипове, които обаче акцентират над звука. В това приложение фокусът е визуалната стимулация. Приложението е безплатно, но с реклами и вградени покупки. Налично е за Android и iOS.

 

 

Bangbang Rabbit!

Това е нова игра, която все още е в бета версия. Тя поставя играча в ролята на уверен заек, който трябва да преодолява различни препяствия и да побеждава разнообразни противници. Може да трупа различни умения, които да използва според ситуацията. Има и възможност за носене на броня и др. Играта ще е беплатна, но разчита на вътрешни покупки. Те няма да са задължителни за прогрес.

 

 

Docmondo

Удобно приложение за сканиране и организиране на документи. Чрез него може да се дигитализират документи, които приложението след това организира във файлове. Има и възможности за редакция на файловете, добавяне на филтри, рамки и др. Сотирането на документите е по папки, които може да се пазят на устройството или да се споделят с чат приложения. Могат да се качват и в облачни приложения. Приложението е платено, като струва 41 евро на година. Предлага се за Android и iOS.