Huawei се подготвят усилено за дългоочакваната премиера на смартфоните от серията Mate 40. Oфициалното представяне ще стане факт само след няколко седмици. Новите флагмани ще имат ключово значение за компанията, особено в контекста на санкциите на американското правителство.

Остава по-малко от седмица до крайния срок, в който TSMC може да доставя процесори за своя партньор. От Huawei се надяват да успеят да си осигурят достатъчно количество чипове, за да отговорят на високото търсене, което се очаква към Huawei Mate 40. Вече се появи и информация, че е възможно Kirin 9000 да бъде последният процесор с този бранд. 

Това ще бъде 5-нанометрова архитектура произведена от TSMC, която ще се използва за първи път в Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro. Търговските рестрикции могат да накарат Huawei да започнат да доставят изцяло процесори за смартфони от други производители през 2021г., ако ситуацията се запази, съобщава GizmoChina.

 

 

Любопитното е, че Huawei Kirin 9000 ще бъде достъпен в две различни версии. Според данни на популярният блогър @Rodent650 ни очаква и още една конфигурация с името Huawei Kirin 9000E. Това ще бъде модифицирана версия, която не предлага толкова висока производителност. 

Много е вероятно Kirin 9000E да се използва от бъдещи смартфони от средния клас на Huawei, докато 5-нанометровия Kirin 9000 да остане ексклузивно предложение за премиум устройствата на компанията. Засега няма детайли за техническите спецификации на Kirin 9000 и Kirin 9000Е.

Няма да е изненадващо, ако процесорите разполагат с вграден 5G модем и предлага по-висока производителност от Kirin 990 5G, заради транзицията към 5-нанометровата производствена технология. Премиерата на Huawei Mate 40 се очаква на голямо събитие, което ще се проведе през октомври. 

Остава да разберем и конкретната дата, на която Huawei ще представят смартфоните.

 

Още от Digital: Каква ще е разликата между Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro