Още от Digital.bg: Как снима 100х приближаването на смартфона Huawei P40 Pro+

 

Много потребители прибягват до покупката на смарт часовници втора употреба или до такива от никому неизвестни марки, защото имат по-ограничен бюджет за покупката си. Например Apple Watch 5 струва 900 лева. Реално за тези пари можете да си купите много добър смартфон. Но…защо пък непременно един хубав смарт часовник, трябва да бъде и скъп. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, в това свое видео ревю, Digital.bg ще ви запознае с новия Huawei Watch FIT, който определено успя да докаже, че един хубав смарт часовник, може да има съвсем достъпна цена.

Още тук ще избързаме да кажем каква е цената на Watch FIT, защото тя е няколкократно по-ниска от тази на конкурентите му. В свободна продажба часовникът се продава за само 199 лева. Цената несъмнено е впечатляваща, но със сигурност тук много хора си задават въпроса „Дали за толкова ниска цена, Watch FIT ще бъде толкова качествен, колкото останалите умни часовници на Huawei и ще има всички функции, които предоставят те?“. В следващите минути ще разберете отговора в детайли.

Първото нещо, което ни прави добро впечатление в Watch FIT, още щом дойде за тест при нас е кутията, в която са го окомплектовали Huawei. Тя по нищо не подсказва, че часовникът е бюджетен, дори напротив – изглежда луксозно.

Самият часовник също има такова излъчване. Huawei позиционират като спортен, но ние бихме определили  като спортно-елегантен. Визията му идеално би паснала както на спортен екип, така и ежедневно облекло.

 

 

Особено в розовият Sakura Pink цвят, Watch FIT е изключително подходящ за дами и тинейджъри, зеленият Mint Green и черният Graphite Black, пък са универсално подходящи за всяка възраст и пол. Както виждате, розовият определяме като дамски и заради разликата в дължината на каишката. Тя е за китка с обиколка от 11 до 19 см.

Черната и зелената,както и сами виждате имат достатъчно аванс, да поберат по-големи мъжки ръце с китка с обиколка между 13 и 21см. Катарамите са пластмасови и са в същите цветове, както каишките. Самите каишки са захванати посредством бързи механизми и могат лесно да се свалят.

 

 

Корпусът на Huawei Watch FIT е с размери 46мм на 30мм и стои много добре на ръка. Не се гуми и стои масивно, но не прекалено много, че да тежи и да е неудобен. Без каишката, теглото на Watch FIT е само 21 гр. Корпусът е направен от специално полимерно влакно, което изключително много наподобява алуминий. Тук цветовете са съответно розово злато, черно и сребристо.

Часовникът има водоустойчивост на 5 атмосфери. Това означава, че с него не просто можете да влезнете в басейна, а дори спокойно да се гмурнете във вода в дълбочина до 50 метра.

Дисплеят на Huawei Watch FIT е с 1.64" диагонал и HD резолюция - 456x280. Матрицата е AMOLED, което гарантира не само реални и наситени цветове, а също така висока яркост, широки ъгли на странично виждане и добра видимост, дори към дисплея да е насочена директна слънчева светлина. Дисплеят е сензорен, като разпознава команди не само при натиск, но и при пързаляне на пръст.

 

 

Така например слайдвайки от ляво на дясно, вие се връщате назад в менюто на часовника. А в него определено има интересни неща, които си заслужава да видите. Тях Digital.bg ще ви покаже във втората част на това видео ревю. Тя е ще бъде по-технически насочена и в нея ще видите всички функции, които правят Watch FIT идеалният помощник на хора със спортен и динамичен начин на живот.