Аpple обикновено показват на милионите си фенове новата генерация на iPhone на специално събитие, което се провежда през септември. Компанията вече провежда финални тестове с четирите версии на iPhone 12, които ще станат факт само след няколко седмици. 

Разпространението на коронавируса, обаче може да забави премиерата, която ще бъде изместена за октомври. Независимо от конкретната дата ни очакват четири устройства, които ще поддържат 5G технологията и ще се захранват от 5-нанометрови процесори Аpple A14 Bionic. 

В интернет вече се появи информация, че Apple няма да включва слушалки в комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods. Според някои анализатори това ще се случи и със зарядното устройство, което ще трябва да се купи отделно от смартфоните.

Това е само част от стратегията на Apple да редуцира разходите, които ще се увеличат осезаемо заради интеграцията на 5G модеми. Компанията разчита и на факта, че много хора имат няколко неизползваеми зарядни.

 

 

Популярният блогър Минг-Чи Куо също потвърди данните, че Apple ще продават отделно 20W зарядни за новото поколение на смартфоните. Въпреки това потребителите няма да усетят съществено тази промяна в стратегията на компанията, тъй като iPhone 12 ще се продава по-скъпо от своя предшественик.

Пазарни наблюдатели на TrendForce смятат, че този път Apple ще стартират продажбите на базовият модел на iPhone 12 на цена между $699 и $749. Потребителите, които проявяват интерес към iPhone 12 Max ще могат да се сдобият с устройството срещу $799-$849.

Третият модел от предстоящата серия е iPhone 12 Pro, който се очаква да предизвика голям интерес и да е една от най-продаваните версии ще струва $1049-$1099. Аpple ще продават премиум модела iPhone 12 Pro Max на цена между $1149 и $1199.

Ако информацията се потвърди това означава, че въпреки премахването на аксесоaрите от стартовия комплект изглежда, че хардуерните подобрения ще се отразят сериозно на цената на iPhone 12.

 

Oще от Digital: Премиерата на Apple iPhone 12 може да бъде на 10 септември (Видео)