Apple представиха официално новата си операционна система за смартфони още през юни. Компанията разкри повече за подобренията в iOS 14, която в следващите седмици ще е достъпна за всички потребители. 

Платформата предлага много нови функции и ще подобри представянето на браузъра Safari, приложението Messages, услугата Siri. От Apple са предложили и оптимизации на началния екран. Със сигурност една от най-интересните иновации в iOS 14 е функцията, която се казва Back Tap. 

Както името подсказва това е удобен начин да конфигурирате различни действия, които да изпълнявате с докосване на задния корпус. По този можете например да направите скрийншот или да стартирате отделно приложение.

Няма да се налага дори да докосвате дисплея и със сигурност тази оптимизация на iOS 14 ще допадне на доста потребители. Според данните "Back Tap" ще може да се използва от iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

 

 

Добрата новина е, че няма да се налага да чакате до премиерата на iOS 14, тъй като още сега можете да изпробвате "Back Tap" на своя iPhone. За да го направите трябва да инсталирате първата публична бета версия на операционната система от уеб сайта на Apple. 

След това са необходими няколко кликвания. Ето как да изпробвате функцията, съобщава BusinessInsider. 

1. Стартирайте меню Settings.

2. Изберете "Accessibility".

3. Кликнете върху "Touch". 

4. Скролнете докато не откриете "Back Tap".

5. Преместете слайдера на активна позиция. 

 

 

Остава само да персонализирате функцията и да изберете дали да я активирате с двойно или тройно натискане на задния корпус. Остава да въведете името на приложението или иконата за бърз достъп, която искате да настроите в "Back Tap".

С течениe на времето Apple ще подобрят да актуализират и подобряват възможностите на тази нова функция в iOS 14.

 

Още от Digital: 7 нови функции в iOS 14, които Android вече има