Заснели сте няколко видеоклипа от последната си почивка и сега какво смятате да правите с тях? Може би искате да изрежете отделни кадри, да подобрите качеството или да добавите забавни елементи?

 

1. 4 добри Android приложения за редактиране на видео

Най-хубавото е, че можете да направите всичко това на вашия телефон, защото в момента има някои фантастични видео редактори на Android. Ето няколко съвета за това какво да вземете предвид когато избирате Android приложения за редактиране на видео

 

 

2.  Как да сканирате QR кодове и баркодове на iPhone и Android

Случвало ли ви се е да се окажете в ситуация, в която трябва да сканирате QR код, но да нямате инсталирано специално приложение за това на телефона си? Разбира се, няма да се забавите много, ако на момента инсталирате такова приложение, но наистина ли искате още едно приложение да заема ценни ресурси в телефона ви?

 

3. Аpple ще произвеждат iPhone в Индия от 2021г.

Влошените отношения между САЩ и Китай засягат все по-голям брой технологични компании. Рестрикциите между двете страни създават затруднения с доставките на хардуер и нормалните бизнес отношения. Apple също променят своята стратегия, за да компенсират негативите от напрегнатата дипломатическа обстановка и последиците от разпространението на коронавируса.

 

 

4. Xiaomi Mi 11 Pro ще бъде първият смартфон с камера под дисплея на компанията

Xiaomi напредва с технологията си за вграждане на предната камера под самия дисплей. Компанията е потвърдила, че ще пусна на пазара първите такива модели още през 2021г. Това се очаква да бъде следващата голяма тенденция при мобилните телефони.

 

5. Samsung започва производство на 16GB LPDDR5 памет за 5G смартфони

Teхнологичните компании постепенно се подготвят за навлизането на 5G смартфоните, което се очертава като един от водещите трендове в индустрията през 2020г. Предстоящите модели на производителите с Android се нуждаят не само от 5G модем, за да се възползват от тази иновация. Оптималният вариант е смартфоните да имат мощни процесори и достатъчно количество RAМ, за да обработват бързо данните.

 

Музика: bensound