Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg, със сигурност си спомнят Компактният бизнес лаптоп с красив алуминиев корпус - Lenovo Yoga Slim 7, който ви показахме през Юли. 

Той е идеален спътник по време на чести бизнес пътувания и в които човек има нужда от мощен лаптоп с колкото се може по-малки размери, качествен дисплей, надеждна батерия и премиум излъчване. Всичко това са черти, които притежава Yoga Slim 7.

 

 

Сега този модел се сдобива с наследник, който е още по-впечатляващ.  Представяме ви Lenovo Yoga Slim 7i Pro, който има всички предпоставки да се превърне в бестселър, защото има няколко впечатляващи достойнства.

Разбира се на първо място стои дизайнът, който е максимално изчистен и елегантен. Почти целият корпус на лаптопа е направен от алуминий. Единствените изключения са са бутоните на клавиатурата и рамката около дисплея, а тя реално е съвсем тънка, защото дисплеят заема 91% от лицевата част на устройството. Цветовите разновидности на Slim 7i Pro са Slate Grey и Light Silver. Размерите на машината са компактни - 312.4мм на 221.4мм, като дебелината е от 14.6мм до 16.9мм, а теглото е 1450гр.

Дисплеят е с 14" диагонал и с 2.8K и 2.2K резолюция - съответно 2880x1800 пиксела и 2240x1400 пиксела.  Съотношението на страните му е 16:10, като то е оптимизирано гледане при превъртане на уеб страници или документи, каквито се предполага, че често ще се появяват на дисплея на бизнес ултрабук като този.

Цветопредаването на дисплея е върхово. То покрива на 100% SRGB цветовия спектър и има на разположение до 1.07 милиарда цветови нюанса. Работата на дисплея е оптимизирана посредством Dolby Vision. Друго ключово нещо, което ни направи впечатление е честотата на опресняване на картината. При Yoga Slim 7i Pro, тя е 90Hz. Предимството от това най-добре ще се забележи при игра на игри, къде значително се намалява забавянето.

Макар това да не е основното му предназначение, новият лаптоп на Lenovo е подходящ и за игри. Това се дължи на факта, че компанията го е снабдила с едни от най-добрите процесори от платформата Intel Evo с 11-то поколение Intel Core и GPU Intel Iris Xe и NVIDIA GeForce MX450. Те са оптимизирани посредством "machine-learning" технолоогия и  не само с висока производителност, но и с оптимална консумация на електроенергия. 

Това се дължи и на специалното AI охлаждане, което автоматично открива кои хардуерни елементи имат нужда от повече охлаждане и кои не. По данни на Lenovo цялата охлаждаща система на Yoga Slim 7 Pro е получила сериозен ъпгрейд спрямо тази на предшественика му.   

Лаптопът също така разполага с последно поколение Wi-Fi 6 безжична интернет връзка и с порт Thunderbolt 4, през които трансферите на информация ставата светкавично. Вграденото озучение е на ниво. To е Harman Kardon и се състои от 2 високоговорителя с по 2W мощност всеки и има поддръжка на Dolby Atmos.

В сравнение с предишното поколение Yoga Slim 7, при 7i Pro, тъчпадът е с 25% по-голям, а клавиатурата е оптимизирана за по-удобна работа. 
Yoga Slim 7i Pro има на разположение технологията Flip to Boot, която от една страна стартира лаптопа секунда след отварянето на горният му капак, а от друга се грижи за сигурността, като посредством IR Web камерата и софтуера за лицево разпознаване, разбира че именно собственикът на устройството е пред него и го отключва.

 

Очакваме Lenovo Yoga Slim 7i Pro в скоро време за обстоен тест, като този който неотдавна направихме на бизнес лаптопа Lenovo ThinkBook Plus

 

Още от Digital.bg: Lenovo ThinkBook Plus - Бизнес лаптоп с два дисплея и ефектен дизайн

 

Музика: Bensound.com