Вижте още: Ulefone P6000 Plus - Красив бюджетен смартфон с добри параметри и ниска цена

 

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg знаят, че Ulefone P6000 Plus е един от малкото бюджетни смартфони, които предлагат на потребителите в замяна на малко пари, много добър дизайн, голям дисплей, различни функции, безплатни екстри като предпазен кейс и протектор. Всичко това ви показахме в първата част на видео ревюто, което му посветихме. В случай, че сте я пропуснали – директен линк към видеото има над тази статия. А сега ще продължим напред със следващата доза интересни неща, които открихме и тествахме в този съвсем нов модел.

При хардуера, Ulefone залагат на доказала се във времето като надеждна комбинация от 4-ядрен централен процесор MediaTek MT6739, GPU PowerVR GE8100 и цели 3GB RAM памет. CPU-то е 64-bit ARM базирано с Cortex-A53 архитектура и тактова честота, достигаща 1.5GHz. То поддържа LTE модел Cat. 4 DL и Cat 5 UL, а през WLAN достига до 5GHz диапазон. Както казахме, много добре познаваме този процесор, който е широко разпространен и използват различни смартфони на Alcatel, Blackview, HTC, Huawei, Lenovo, Nokia, Ulefone и куп други.

 

Характерното за него е, че работи безпроблемно и е учудващо бърз, предвид ценовият клас на Ulefone P6000 Plus. При почти всички други смартфони, които използват това CPU, RAM паметта е 2GB, доколкото тук имаме с 1GB повече. Това неминуемо оказва положително влияние на скоростта на смартфона. Работейки с него не откриваме досадни забавяния и забивания, дори когато го натоварваме малко по-сериозно. Играем дори по-тежки игри, като единственото условие е да намалим графичните им настройки до средно ли ниско ниво. Мултитаскинга с множество едновременно отворени прозореца, гледането на видео с висока резолюция онлайн и работата с различни програми, също не представляват проблем. Вградената в смартфона памет е 32GB, като обемът може да бъде увеличен с до 128GB посредством microSD карта памет.

 

Операционната система, която управлява всичко изброено до тук е Android 9 Pie, като по традиция за Ulefone в него е премахнато всичко утежняващо работата на хардуера и са добавени някои улесняващи живота ни екстри. Например от падащото меню можете да активирате фенер, да пуснете нощен режим за дисплея, който щади очите ви, енергоспестяващ за батерията или да запишете директно видео със случващото се върху екрана. 

 

В менюто с подробни настройки, ще обърнем внимание на „Intelligent assistance“. Там можете да активирате различни бързи команди – слайд с три пръста за скрийншот, автоматично приемане на обаждането при доближаване на телефона към ухото или отказване при обръщане с лице към масата. Ако натиснете два пъти бързо бутона за активиране, ще пуснете камерата. Вместо спусък при селфита, можете да използвате направи Fingerprint сензора върху гърба.

 

Ulefone P6000 Plus има общо 3 камери и 2 светкавици. Сензорите върху гърба са 8MP (интерполирани до 13MP) и 5MP, благодарение на който можете да правите ефектни снимки "Боке" с размазан фон. Ще обърнем внимание на режима UHD. Когато го активирате, камерата получава софтуерна интерполация до цели 32MP. Когато отворим инфото към файла виждате, че резолюцията е 4896х6528 пиксела. 

 

Така обаче се учеличава и размерът на файла – 10MB,спрямо около 3MB при стандартните снимки. Имате още „Нощен режим“ в който кадрите са с по-бавна скорост на затвора, за да може влезе повече светлина. Основната камера е с апертура f/1.8, което ви позволява да реализирате не лоши кадри дори при по-слаба осветеност. А ако светлина напълно липсва, на помощ идва силната  двойна LED светкавица.

 

Диапазонът ? на качествено осветяване на обекти е около 4 метра. Всички снимки стават с автоматични настройки, но ако искате да експериментирате, можете да преминете в ръчният режим „Pro“. Предната селфи камера е 2MP (интерполирани до 5MP), с апертура f/2.0. Тук също имате възможност да снимате с „Ефект Боке“, но той е софтуерен и се активира в режим „Portrait“. При селфи можете да използвате и „Beauty“ режима, който е с 5 възможности за разкрасяване на лицето в кадър.

И за финала на нашето видео ревю, посветено на Ulefone P6000 Plus сме оставили една от най-впечатляващите екстри - батерията му. Независимо от ниската си цена, този смартфон има на разположение Li-Po акумулатор с цели 6350mAh заряд. По време на тестовете ни, с един пълен заряд P6000 Pro издържа около 5 дни комбинирана работа. Ако направим подробна разбирка, тази батерия ще ви е достатъчна за 12 часа гледане на видео, 48 часа слушане на музика, 64 часа непрестанни разговори или 1200 часа в режим на изчакване – както и да го погледнете, това са си почти 2 месеца.

 

 

Батерията на P6000 Plus е с толкова голям заряд, че можете да я използвате, за да прехвърляте чрез OTG кабел заряд на друг нуждаещ се телефон. Зарядното, което Ulefone ни дават не е стандартно, а бързо 5V/2A.

 

Купете Ulefone P6000 Plus с най-добра цена от Smartfonix.com