Xiaomi е компания, която продължава да стана все по-популярно име в пазара на смартфони. Разнообразното им портфолио обхваща всички ценови класове, но е фокусирано върху бюджетните устройства. Екосистемата от приложения и MIUI интерфейса са важен фактор за успеха на Xiaomi и тепърва ще става обект на още по-иновативни софтуерни иновации.

Важно е да отбележим, че Xiaomi не се ограничават единствено до смартфоните. Компанията произвежда още фитнес гривни, аудио слушалки, телевизори и дори електрически скутери. Джаджите с Интернет на нещата също са сфера, в която Xiaomi тепърва ще инвестират.

Главният изпълнителен директор и председателя на борда на директорите на китайския производител, Лей Джун разкри и какви ще бъдат водещите акценти за компанията. Вече е изготвен работен план, който обхваща следващото десетилетие.

Стратегията на Xiaomi предвижда да се фокусират върху три ключови сегмента, които ще гарантират дългосрочен бизнес растеж в технологичната индустрия. Това са изкуствения интелект, смартфоните и джаджите с Интернет на нещата.

 

 

Трите технологии се допълват взаимно и ще позволят на Xiaomi да изгради мащабна екосистема, която включва всички смарт продукти, които използваме в интелигентните домове. Успоредно с формулирането на тези три акцента Лей Джун назначи още четири нови представители на борда на директорите. 

Сред тях са президента на Xiaomi, Уанг Ксианг, но също вицепрезидентите Чю Шоузи, Жанг Фенд и Лу Уейбинг. Вече е одобрена инвестиция в размер на $7.2 млрд. за изграждането на мобилни мрежи от пета генерация, като част от финансирането ще е свързано с изкуствен интелект и джаджите с Интернет на нещата.

Информацията се появява броени дни след голямо събитие на компанията, на което видяхме редица нови продукти на Xiaomi. Най-голямо внимание привлече Xiaomi Mi 10 Ultra, който регистрира доставки в размер на $57.7 млн. още в първите 10 минути след като стартираха поръчките в Китай. Това е два пъти повече от постижението на Xiaomi Mi 10 Pro.

 

Още от Digital:Xiaomi ще разработват процесори за смартфони с MediaTek