Вижте още: Геймърски лаптоп Lenovo Legion 5 - Тест на дисплей, хардуер и батерия

 

Често нашите зрители и читателки ни питат „Кой е най-добрият геймърски лаптоп?“ Трудно е да се даде точен отговор, защото има много и различни варианти, за всеки вкус и предпочитание. В това видео ревю обаче, Digital.bg ще ви покаже един от най-добрите геймърски лаптопи, които някога са попадали в ръцете ни за тест. Това е машина, за която след седмица тестове, спокойно можем да кажем „Това е геймърски лаптоп, с който е удоволствие да се играе и работи“.

Да, Lenovo Legion 7 не е предназначен само за игра на игри и в това ще се убедите след малко. Това не е лаптоп, който крещи "Аз съм геймърска машина!", нищо във визията му не подсказва, че Legion 7 е геймърски. Дори ако не сте геймър и надписа "Legion" върху горния капак не ви говори нищо, това устройство може спокойно да се приеме като бизнес лаптоп. Дизайнът му е много елегантен, като в него преобладават отсечените линии. Размерите му пък са направо скромни за такъв тип устройство. Като цяло в последно време наблюдаваме тенденция при лаптопите на Legion - да бъдат не с типично геймърско излъчване, а да са универсално подходящи за всеки тип потребители. Lenovo са се ориентирали правилно, защото голяма част от геймърите, от една страна не изкарват прехраната си с игра на игри и от друга нямат нужда от два лаптопа - един за игра и един за работа.

Съгласете се, че нито би било удобно, нито сериозно - да отидете на бизнес среща с огромен 3-килограмов лаптоп, с безброй мигащи разноцветни елементи по корпуса. Дизайнът на Legion 7 е универсален – хем е изчистен и елегантен, хем има и елементи в дизайна, които подсказват на който трябва, че това е геймърска машина. Например логото, то не свети цялостно, а има само един десентен елемент, който стои много стилно. Подсветката му може да се изключи, също както тази в охлаждащите елементи и на клавиатурата.

По-голямата част от корпуса на лаптопа е направен от здрав релефен поликарбон, а горният капак и вътрешното пространство от анодиран алуминий, който не само придава премиум излъчване, но е и устойчив на цапане с пръстови отпечатъци.

 

Отварящият механизъм на горния капак е много специфичен и разпознаваем. Той е двукомпонентен и стои навътре, като оставя пространство зад дисплея. Това разположение позволява на капака да стои много по-стабилно, в сравнение със стандартните отварящи механизми. Играейки с лаптопа в скута си по време на път го няма неприятното и супер дразнещо клатене на дисплея, което неминуемо след време води до разхлабване на пантите и чупене на крепежните им елементи.

 

Размерите на лаптопа са компактни - 360мм на 255мм с 20мм дебелина и тегло от малко над 2кг. Тук можем да направим една съпоставка с Lenovo Legion Y740, чийто наследник се явява  Legion 7. При предходният модел размерите са 362мм на 265мм. Тоест Legion 7 е със сантиметър по тесен, което веднага се забелязва при намалената рамка около дисплея му. Y740 е и значително по-дебел и тежък - 25мм и 2.3кг.

Сглобката на Legion 7 е висококачествена. Разгледахме обстойно корпуса и по-конкретно отделните елементи от които е направен и не забелязахме никакви дефекти в отливки, разминаващи се фуги или не добре прилягащи елементи. При директен натиск корпуса не поддава, същото се отнася и при опити за усукване.

 

 

Не можем да не похвалим Lenovo за разположението на основната част от изходите по периферията на лаптопа – те са отзад, като всеки от тях е обозначен с маркировка за бърз достъп. По този начин контролни постоянно свързани кабели като HDMI и WAN няма постоянно да ни се пречкат в ръцете. В страничните части са изнесени само портове, от които се очаква да имате нужда по време на ежедневната си работа – USB или комбиниран аудио жак.  

 

 

По традиция, втората част на видео ревютата, които посвещаваме на тестваните от нас лаптопи ще бъде технически насочена. В нея ще споделим преки впечатления от хардуера, дисплея, батерията и възприемането на Lenovo Legion 7 по време на игра. Интересното тепърва предстои.