Купете Ulefone P6000 Plus с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви запознае подробно със смартфона Ulefone P6000 Plus. Ще ви издадем в аванс, че той е едно нагледното доказателство, че луксът може да бъде с достъпна цена, а красивото от своя страна може пък да върви ръка за ръка с изненадващо добри технически параметри. Със сигурност привлякохме вниманието ви и в следващите минути ще научите много интересни и полезни неща, които ще ви помогнат при избора на бъдещият ви нов смартфон.

Да погледнем какво Ulefone са ни дали в комплект с телефона. Дежурните книжки с инструкции, microUSB кабел за пренос на данни, игла за SIM, бързо 5V/2A зарядно и втори допълнителен протектор за дисплея, освен заводски вграденият. Обикновено предпазният кейс е аксесоар, който си купуваме допълнително, след покупката на смартфон. Някои китайски производители обаче (включая Ulefone) предлагат смартфоните си заедно с безплатен кейс, а при P6000 Plus, кейсът е не просто безплатен, но и доста качествен.

Той е направен от специален материал не само е красив, заради наподобяваща карбон текстура, но и също така буквално прилепва към телефона и не му позволява да се пързаля в ръката ни. Кейсът обгражда плътно периферията и защитава всички бутони, като ограничава достъпа на влага и прах до тях. Също така стърчи милиметър над дисплея и така когато поставим телефона по лице върху масата, екранът не се докосва до нея и е защитен. 

 

С него Ulefone P6000 Plus също изглежда добре, но сега ще свалим кейса, за да разгледаме дизайна на телефона. Той е изчистен и елегантен – заоблени ъгли, овален, добре прилягащ към ръката ми гръб и малко по-дебел 10.7мм профил. Увеличената дебелина има своето логично обяснение и то се крие във факта, че P6000 Plus има батерия с цели 6350mAh заряд. Тя е вградена в корпуса и нямате достъп до нея, защото гърбът на смартфона стои статично. За да поставите една от двете SIM карти или допълнителна microSD карта памет. Слотът е от хибриден тип. 

 

Под него е бутонът за активиране, а курсорът за звука е в ляво.  В горната периферна част се намира 3.5мм аудио жак. Както и друг път сме казвали, това разположение е по-практично от долното. Долу се намират порта за зареждане, микрофон и високоговорител. Въпреки, че е само един, звукът от него е доста силен. Ако играете игри в хоризонтално положение обаче внимавайте да не го запушите с длан. Нашият съвет е при Game Play, говорителят да стои в ляво, така той остава в дупката под показалеца ни и звукът излиза свободно.

 

Ако преди време Fingerprint сензорът беше присъщ само за скъпите флагман смартфони, то днес някои марки предлагат тази екстра дори в бюджетният клас. Така е и при Ulefone, които са интегрирали четеца на пръстови отпечатъци в гърба P6000 Plus. Той е мултифункционален. Можете да го настроите така, че да служи за приемане на обаждане, да прави скрийншот, да връща назад в менюто или да се използва при селфита вместо спусък. Освен чрез Fingerprint, можете да отключите смартфона и с помощта на Face Unlock софтуер, който си партнира с предната камера и на база 512 точки, които разпознава по лицето ви, отключва телефона за едва 0.2 секунди. Тестовете ни показват, че както лицевото разпознаване, така и пръстовият отпечатък работят бързо и безпроблемно.

 

Дисплеят на смартфона е с голям цели 6" диагонал, който е подходящ за гледане на видео, игра на игри и всякакъв вид други забавления. Резолюцията е  HD+ 1440x720 пиксела, а яркостта е доста над средностатистическата. Така при работа с телефона навън в слънчеви дни, дисплеят остава достатъчно добре видим. Цветовете са реалистични, с минимално отклонение, когато гледаме под ъгъл. По данни на производителя дисплеят заема цели 90.8% от лицевата част на устройството. Това се дължи на споменатата по-рано от нас почти пълна липса на рамка в широките страни. Самият дисплей е извит в краищата 2.5D и освен красив е и практичен. Когато плъзгате плъст от периферията навътре, няма неприятен остър ръб както при равните дисплеи.

 

До тук с дизайна, използваните материали, дисплея и подаръците, които получаваме от Ulefone. Очаквайте и втората част на това обзорно видео ревю. В нея ще разгледаме и тестваме хардуера, софтуера, батерията и камерите. Междувременно, ако искате да разберете повече технически подробности за Ulefone P6000 Plus в аванс, както и на каква цена се продават към момента в България трите цветови разновидности на модела (Twilight, Black и Gold) – можете да посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com